Брандиране

Самозалепващите фолиа от PVC се ползват като повърхностен, завършващ материал при почти всяка реклама или табела, като те носят основното послание, текст, цвят или картина. Те се предлагат във вариант на фоилио за печат на дигитални и широкоформатни машини, както и на различни цветови гами. Фолията за печат се предлагат с ширина на ролката от 0,91 см до 1,60 см.

БрандиранеТочните размерите на които се предлагат са в следните ширини в см на ролката: 106/127/137/152/160/180/200. Структурата на самозалепващите фолия се дели на три основни слоя: първият е печатният, вторият е лепилният слой при който в зависимост от начина на залепяне, силат, времетраенето, материалите, върху които ще  се лепи се подбират най- подходящите. И третият слой е самият филм и лепилото за да могат лесно да се отлепят след печат и да се пренесат на избрания ностител като PVC плоскост, метална основа, стена и др.

При дадено задание трябва да подберем подходящите фолия като се водим от изработка, и характеристики им за правилната употреба. Двата основни метода за поризводство са екструдирани и ляти. При първи вид поради бързия и непрекъснат процес на прозводство  дава ниска себестойност на фолията.Те са по твърди и непитежават еластичност. При втория вид фолия производството е по сложна техология, при която филмът е по тънък и няма напрежение при огъване във всички посоки на фолиото. Това дава стабилност на размерите, и се използва за  апликиране при 3D ефекти.

Има няколко вида  лепилни слоя като:

  • Перманент –при който след 24 чса материала достига максималната си сила на залепяне и е трудно да се отлепи след това.
  • Римувъбъл – е лесно отллепяемо фолио, изпозва се при откриване на маганини за временна визия и крати периоди на показване на визията.
  • Лесно лепимо и Лесно лепимо с наместване – това е специфично полагане на лепилото върху ПВЦ  филма, което дава възможност за лесно изтласкване въздуха и наместване  на фолиото върху придружаващата го повръхност.

Рекламните надписи от PVC фолио с готови цветови гами са често използван и лесен вариант за постигане на декоративни и рекламни ефекти върху стъкла, витрини, коли, надписи за указателни табели. Също така се използват за информационни надписи, работно време, надписи за указателни табели. Има различни видове фолия които могат да бъдат изрязани по контур както на цветните, така и на различните видове – обикновено, пясъкоструйно, автомобилно, сетлоотразително/сребро, злато, мед/, флуоресцентно.

Апликиране на PVC фолиа

Минимална температура на средата: 15 ° ~ 16 ° C. Някои фолиа могат да се лепят и при по-ниски температури (вижте техническите данни от производителя). Всяка температура под 10 ° C се счита за критична.

За качествено изпълнение на монтажа е необходимо повърхността да бъде чиста.

Реализирани проекти

brush

Обади се сега на 0886 27 90 90 или пиши на Email: info@ardor.bg