Сувенирна реклама (категории, персонализация и подбор)

Сувенирната реклама е добър способ за рекламиране на марката, продукта или събитието. Тя дава възможност на потребителя да притежава подаръчен предмет на итересна за него марка или продукт. Има голямо разнообразие от сувенири, които могат да бъдат включени в рекламната стратегия и да помогнат за популяризирането й. Най-често използвани в рекламата сувенири са химикалки, запалки, тефтерчета, ключодържатели, значки, часовници, моливници, чадъри, чаши, работни календари, настолни календари, пирамидки, многолистови календари, тефтери, подаръчни колмлекти, часовници, тениски, фризбита, хартиени и текстилни торбички.

Сувенирите са разделени на категории:

Сувенирна реклама (категории, персонализация и подбор)Пишещи средства – Моливници, Еко и пластмасови химикалки, Пластмасови химикалки за тъч скрийн, Кутии за химикалки, Метални химикалки, Метални химикалки за тъч скрийн.

Офис и бизнес – Бележници и органайзери, Еко бележници, поставки за бюро, Настолни комплекти, Кутии за хапчета, Метални щипки, Поставки, Връзки за баджове и калъфи, Портфейли, Бизнес комплекти-Взитници и щипки за пари, Папки, Часовници, шалове, комплекти и аксесоари за дами.

Чанти – Чанти за лаптопи и документи, Сакове и ранички, Пазарски чанти, Несесери.

Чадъри – Чадъри и дъждобрани

Ключодържатели, запалки и инструменти – Запалки, кутии за пури, комплекти с ключодържатели, ролетки и инструменти.

Сезонни – плажни артикули, шапки, надувки и игри, Зимни ръкавици, шалове, коледни декорации, календари

За дома – Аксесоари за вино, Настолни рамки, Вази, Сервизи с бутилки и чаши, Декоративни украшения, Луксозни кутии за бижута, Албуми , Кутии за чай, Комплекти – дъски за рязане и ножове, Луксозни комплекти за вино.

Свободно време и спорт – Игри, Гривни, Аксесоари за игри и събития, Антистрес артикули, Пътни и туристически аксесоари, Бутилки, Чаши, Термуси и Барбекю.

Технологии и мобилни аксесоари – Преносими батерии и аксесоари за мобилни телефони, Преносими колонки, Аудио слушалки, Компютърни аксесоари, мишки, подложки хъбове, Фенерчета, Лазерни и USB химикалки, USB памети, Вградени преносими батерии в портфейли, бележници и папки.

 

Персонализиране на сувенир

Сувенирна реклама (категории, персонализация и подбор)За да се персонализира избрания от нас сувенир има различни методи като сито печат, тампонен печат, директен печат, гравиране, преге печат. В зависимост от основата на продукта можем да избрем начина на брандиране.

Ситопечата е най-популярния способ за брандиране на сувенири. Това е метод за пресъздаване на изображения, образ или типография с различни възможности за приложение. На паус или филм се отпечатва желаното изображение след което се пороявява върху сито чрез осветяване. Направата сито е чрез дървени профили на които се опъва сито плат или полиестерна мрежа. След което се нанася емулсия върху ситото за да бъде подготвено за прехвърляне на изображението от паус или филм върху него. Процеса е фотографски при които част от дупките се запушват, а другите остават отпушени. След това се измива и подсушава и се нанася желания цвят мастило за да се пренесе върху реклмания продукт. Гамата от продукти от разлините категории сувенири могат да се възползват от този печат.

Тампоненият печат е начин на брандиране на сувенири като химикалки и запалки. Нанасянето на изображението или надписа се пренасят върху сувенира с помощта на клише, което е намастилено с желания цвят и тампон. Способът е като обикновените печати.

Директният печат е способ, който позволява да се пренася изображението върху рекламния продукт. Различните видове машини позволяват да се печата върху рекламните сувенири както и върху текстилните продукти. Подхоящи са за малки количества и еднинични бройки.

Гравиране на рекламните сувенири, може да се направи чрез гравиращи машини. Те работят с различни видове пластмаси и метал. Лазерните грави са за изработка на табелки от двуслойни материали, фирмени печати също така за рязане и гравиране на плексиглас или други материали, които се използват в рекламата и визуалната комуникация. Механичните рутери се използват за изрязване на всякакъв вид материал, метал, желязо, дърво.

Преге печат (сух печат) е вид процес наподобяващ топлия печат, чиято цел е да постави релефен оттенък върху рекламния продукт. Релефът може да бъде с различна дълбочина на изображението без да има цветово възприятие. Подходящи рекламни сувенири са кожените тефтери, продукти от естествена и изкуствена кожа, както и изделията от хартия устойчиви на топлина материали.

 

Как да подберем рекламните сувенири, така че да бъдат полезни и да носят желаното послание?

Сувенирна реклама (категории, персонализация и подбор)За различните цели на дадено събитие, например конференция. Ще ни бъдат необходими точно определени сувенири, които да са брандирани с логото, темата, датата, мястото на провеждане. В зависимост от заявените желания за участие могат да се планират бройката и начина на брандиране на сувенирите. За целта могат да бъдат подбрани следните примерни рекламни материали: тефтер, химикалка, значка, торбичка или чанта, връзка за бадж.

За събития, презентации, можем да се водим от избора си на тематиката на фирмата, в зависимост от посланието, което трябва да се предаде може да се наблегне на даден рекламен сувенир, който да бъде запазен и използван в бъдеще. Това ще помогне за популяризирането на събитието и негово запомняне. Също така могат да бъдат брандирани тениски, силиконови гривни, шапки, шалове, балони, трансперанти, плакати.

Един от най-важните моменти за фирмата е да се планират и изготвят навреме подаръците за официалните и фирмените празници, които поддържат имиджа й. Най-популярни са изработването на календари: работни, настолни и многолистови календари, тефтери от кожа, подходящите към тях пишещи средства. Бележници и органайзери, Еко бележници, поставки за бюро, Настолни комплекти, Кутии за хапчета, метални щипки, поставки, Връзки за баджове и калъфи, Портфейли, Бизнес комплекти-Визитници и щипки за пари, Папки, Часовници, шалове, комплекти и аксесоари за дами. Бизнес подаръците могат да бъдат цветни, функционални и интересни и дори нетрадиционни. Изборът да подарите бутилка вино в кутия за вино брандирана с логото на фирмата е традиционно, но да подарите цветен обезвъдушител за вино е нетрадиционен подарък, който след изпиването на виното ще бъде запазен.

Добрият рекламен ефект се постига с подбирането на качествени рекламни сувенири, което е една от нашите на-силни страни, която при запитване и бъдеща поръчка ще се уверите сами. В тази насока в последните години, на пазара навлязоха рециклирана хартия с имитация на бамбук, еко – с рециклиран картон от натурален цвят (произведени от отпадъчна маса от рециклирани продукти като цитруси, кафе, ядки и картофи). Както и моливи от рециклирани дискове, рециклирани вендинг чаши, химикалки от рециклиран деним, също така и химикалки и пособия за офиса от антибактериална и рециклирана пластмаса със сертификати.

Предишна публикация
Какво е графичен дизайн?

Related Posts

Не са открити резултати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.

Меню