Външна реклама

Външна реклама

Външна рекламаВ днешния забързан и динамичен свят е важно да изберете реклама, с която да впечатлите и очаровате потребителите на вашите продукти.

За да достигнат те до тях извън домовете им се нуждаете от външна реклама. Тя е насочена към хора, които са на път, на обществени места, на търговски локации.

Ардор Айдия
със своя опит Ви предоставя възможността да рекламирате чрез мрежа от билбордове, банери, рекламни табели, плакати. Можем да ви направим и цялостно менажиране на Вашите продукти, чрез кампания за външна реклама, която не може да остане незабелязана от потребителите.

Билборд рекламата е най-популярната и стандартна форма за външна реклама. Посланието задължително трябва да бъде много кратко, достъпно четимо и лесно за разбиране. Главната цел и предназначение на всеки вид билборд е да привлече вниманието на човек и да се създаде едно незабравимо впечатление много бързо и чрез всекидневно натрупване (наслагване) в подсъзнанието на човек.

Външната реклама служи за:

 • Затвърждаване на имиджовата реклама
 • Напомняща реклама

Различни видове външна реклама

билборд тип Пиза

Виж повече

билборд тип Скролер

Виж повече

Мегаборд

Виж повече

City Light

Виж повече

Спирка

Виж повече

Реклама в Румъния

Виж повече

Предимства и недостатъци на билбордовете

Фирмите често търсят възможности да популяризират и рекламират своите услуги и продукти. За да разберете дали билборд рекламата е подходяща за вашия бранд, трябва да прецените както предимствата, така и недостатъците.

За какво да помислите?

 • Какъв е общият бюджет за вашата кампания?
 • Какви са целите на вашата кампания?
 • Къде е позициониран вашият таргет?

Предимства на Билборд реклама:

 1. Главната цел и предназначение на всеки вид билборд е да привлече вниманието на човек и да се създаде едно незабравимо впечатление много бързо и чрез всекидневно натрупване (наслагване) в подсъзнанието на човек
 2. Билбордовете обикновено се поставят по магистрали и централни места на малките и големите градове. Бъдете сигурни, че хората ще забележат вашата реклама.
 3. За разлика от рекламите по телевизията или рекламите в списанията не можете да смените канала или да обърнете на следващата страница.
 4. С билборд реклама имате 24 часово присъствие, 7 дни в седмицата!
 5. Другата полза е, че голяма част от хората пътуват по един и същ маршрут многократно, като например пътуване до работното място всеки ден. Те редовно ще виждат Вашата визия.
 6. Можете да поставите рекламата си на ключови места, които смятате, че ще имат най-голямо въздействие. Това може да бъде голямо предимство, когато имате бизнес, който искате да привлече трафик към точно определен изход от магистралата или имате шоурум по надолу по пътя.

Недостатъци на Билборд реклама:

Най-важната характеристика на външната реклама от комуникативна гледна точно е,  че билбордовете и останалите видове външни реклами се забелязват трудно. Пешеходците и шофьорите са съсредоточени в маршрутите си, времето може да е лошо, може да е тъмната част на денонощието и т.н. Поради тези причини минувачът има не повече от 5-10 секунди да забележи и осмисли визията на бранда.

За това билбордите се справят по-добре, когато се фокусират повече върху изображенията отколкото върху текста.

Реализирани проекти

brush

Обади се сега на 0886 27 90 90 или пиши на Email: info@ardor.bg

Меню